miércoles, 21 de octubre de 2009

expulsió alumne segon d´eso

Expulsió d´un alumne d´E.S.O. cinc dies hàbils a casa per falta de respecte a un profesor .
Llegin un text a l´aula un alumne se li escapa el riure i la profesora fa que li toqui el torn de llegir , l´alumne amb el riure ha perdut el punt de lectura . La profesora li fa copiar el text com a càstig i aquest no ho fa , quan la profesora li diu perquè no has copiat el text , l´alumne li respon si en compres un boli , tal cosa desencadena el riure a l´aula .

Penso que és una falta , el nen reconeix qué és una falta , però el que trobo exessiu és el càstig.
Primer no crec que guanyi res el nen quedant-se a casa o voltan carrers .
Com recuperarà les clases perdudes ?
Quedarà etiquetat d´una falta grèu , quan jo considero que és una causa lleu.
Durant els meus anys d´estudian una expulsió d´aquest tipus era per una falta molt grèu , agressió a un company o mestre trencar material escolar gros ; com portes , finestres o vidres etc. en un atac de ràbia , portar drogues o venta d´aquesta .
Per la magnitut del castig segons la meva història personal podria pensar que ting un delinquent a casa.
Com que soc la mare i segurament no soc objectiva penjo aquesta notícia per veura aquest fet desde altres perspectives .

7 comentarios:

  1. Tens molta raó!5 dies és més que excessiu!jo crec que expulsar els nens no serveix de res, al contrari encara els perjudica més!El que si trobaria correcte és que el dugessin a l'aula de professors o qualsevol altre aula, però que la professora anes amb ell i parlessin sobre el conflicte.Però això no es fa, i és el que s'hauria de fer!!

    ResponderEliminar
  2. Personalment penso que la resposta del teu fill no era gaire correcte, que segons la personalitat del professor i la relacio que es tingui amb ell li va faltar el respecta pk hi h aprofessor que marquen més distancia o no tanta però també penso que l'expulsió de 5 dies no soluciona el problema de falta de respecte. Primer perque penso que l'expulsió és un recurs fàcil per les escoles de cares a treures els estudiants més conflictius que no volen estudiar ( que diria que NO es el cas del teu fill), i en segon lloc, seguint les normes del regim intern de linsti, penso que la falta comesa del teu fill per dir-ho d'alguna manera no és tan greu com per merèixer l'expulsió.També dirte que entenc al teu fill i la seva resposta, perque hi ha mestres i mestres! pero no ha de caure en la contestació pk desprès ell en surtira escaldat! nosee aquesta és la meva opinió! espero que et sigui útil!

    ResponderEliminar
  3. 5 dies fora del centre NO soluciona RES!!!!!!

    Perquè aquesta profesora encotes de treuresel de sobre no l'ajuda a veure que a faltat al respecte i que com a persones que som tots no ho hem de fer??

    Es evident que a escollit la solució més facil i rapida!!!! però ha pesat si de veritat l'ajudara? personalment crec que NO HO HA FET!!!!

    Una altre cosa a comentar es que no crec just privar dels estudis com a castic ja que son obligatoris, potser hages estat més acertat un altre tipus de castic que s'ajusti més al fet que a comes l'alumne!

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Jo crec excessius 5 dies a casa, ja que a casa el nen no apren, i possiblement hi estara bé.
    També trobo, però que la contestació del nen no és correcte i que si et diuen que has de copiar un text l'has de copiar, almenys així anava quan jo feia l'ESO, l'autoritat dels professors passava per sobre de tot, i si et deien fes aixó ho feies i callaves.

    ResponderEliminar
  6. Hola loly, ja saps que opinó que la professora es va passar 4 pobles, vale que en Lau no va respondre politicament correcte, però és un adolascent, crec que tindrià que tenir més recursos per poder afrontar certs conflictes amb els seus alumnes, penso que tindrià que haver dialogat amb ell i no impossar un càstig tant drastig,
    I jo em pregunto, no hagués sigut millor que li haguès fet copiar més vegades aquest text??

    ResponderEliminar
  7. Molt bones Loly!!!!!!!!
    bueno jo estic molt d´acord amb la Gemma, crec que aquesta professora no té molts recursos...
    una solució ràpida però no eficaç, va ser la aplicada.Però nosaltres com a futures educadores això ens ha de servir per apendre i agafar nota de aquestes injusticies i saber buscar altres recursos per solucionar aquests problemes.
    Ara mateix estem fent un treball (que tu saps de que parlo?
    sobre el conductisme i diu.....
    segons l´estimul actuarem sobre la resposta.Doncs aixó s´ha de treballar i a donar reforçament positiu o negatiu...
    es broma... un petó .guapa.

    ResponderEliminar